31 Mart 2012 Cumartesi

Lojistik Staj Başvuruları

http://bilgistok.blogspot.com.tr/


www.halitcandundar.wordpress.com

Omsan Lojistik

Kış dönemi lise stajyerleri için; Ticaret ve Meslek Liseleri ile iletişime geçilerek, ihtiyaç duyulan bölümler için öğrenci talepleri yapılmaktadır. Stajı zorunlu olan ve okullar tarafından yönlendirilen öğrenciler ile mülakat görüşmeleri gerçekleştirilmektedir. Görüşmeler sırasında uygulanan Dikkat Testi’nde belli bir ortalamanın üstünde başarı gösteren adaylar ile tekrar iletişime geçip sürecin olumlu olduğu bilgisi verilmekte ve sonrasında staj günleri ve tarihleri belirlenmektedir.

Yaz dönemi üniversite stajyerleri için;

Üniversitelerde düzenlenen Kariyer Günleri’nde bizimle paylaşılan ve stajyerbasvuru@omsan.com.tr adresine gönderilen başvurular değerlendirilmektedir. Yaz dönemi için staj başvuruları 15 Nisan tarihine kadar kabul edilmektedir.

Üniversite stajyeri değerlendirme kriterleri :

• Ders notlarının C’nin altında olmaması
• Zorunlu staj gün sayısı
• Üniversite tarafından SGK girişinin yapılıp yapılmadığı
• Mülakat sırasındaki izlenimler
• Dikkat testi uygulaması sonucu

Borusan Lojistik

Borusan Lojistik’de kısa dönemli stajyer kabulleri yaz döneminde gerçekleşmektedir. Kış dönemi için ise tüm yıl boyunca Borusan Lojistik’de staj yapabilecek öğrencileri departman talepleri doğrultusunda kabul etmekteyiz. Stajyer adayları İnsan Kaynakları ve ilgili fonksiyon temsilcisi tarafından görüşmeler yapılarak değerlendirilir. Stajlar için öncelik okulları tarafından zorunlu stajı olan adaylara verilir.

Staj başvurularınızı Açık Pozisyonlar bölümünden yapabilirsiniz.

http://www.borusanlojistik.com/

Arkas Lojistik

Arkas Holding ve bağlı şirketlerinde Ticaret / Endüstri Meslek Lisesi ve üniversite öğrencilerine staj olanağı sağlanır. Üniversite, Yüksekokul, Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi gibi öğretim kurumlarında öğrenim gören ve staj yapmakla yükümlü öğrencilerden başarılı olanlarına, staj yapma olanağı vermek, staj süresince öğrencilerin performanslarını izlemek ve üstün performans gösteren öğrencileri, öğrenimleri sonunda, Arkas Holding ve çatısı altındaki şirketlerimize kazandırmak, sistemin temel amacıdır.

Bu amaç doğrultusunda şirketler, istedikleri stajyer sayısını ve bu stajyerlerde kendi çalışma koşullarına göre belirledikleri özellikleri Holding İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirirler. Bu çerçevede:

Üniversite Öğrencileri başvuruları Nisan ayı itibarı ile kabul edilir ve yaz aylarında tam zamanlı (16 Haziran -15 Eylül) staj programına alınabilirler.

Ticaret / Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri başvuruları ise, Ağustos ayı itibari ile başlayıp söz konusu akademik yılın sonbahar-ilkbahar sömestrleri süresince (15 Eylül-14 Haziran) staj programına alınabilirler.

Ekol Lojistik

Ekol’e yapılacak iş başvuruları, başvuru formu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Staj ve yarı zamanlı çalışma başvuruları için de aynı form kullanılabileceği gibi, kariyer portalları üzerinden ihtiyaç duyulan pozisyonlar için ilanlar takip edilebilmekte ve ilgili pozisyona iş başvurusu yapılabilmektedir.

Ekol bünyesindeki her pozisyon için, pozisyonun gerektirdiği nitelikler ve yetkinlikler tanımlanmıştır. İşe alımlarda, adaylarda tanımlanan bu nitelik ve yetkinlikler aranmaktadır. Başvuruda bulunan uygun adaylarla yetkinlik bazlı görüşme yapılmakta; kişilik envanteri, yabancı dil sınavı ve genel yetenek testi uygulanmaktadır. Bu değerlendirmelere göre uygun görülen adayların ilgili bölüm yöneticisi ile ikinci görüşme yapmaları sağlanmaktadır.

Yapılan değerlendirme ve görüşmelerin sonucunda olumlu bulunan adaya, İK Seçme Yerleştirme & Gelişim Değerlendirme Merkezi tarafından iş teklifi yapılmaktadır. Ekol ailesinin tüm üyelerinden organizasyonel bağlılık, takım çalışması bilinci, yüksek başarma arzusu ve müşteri odaklılık beklenmektedir.

Horoz Holding ve Grup Şirketlerinde İnsan Kaynakları politikası, çalışma yasa ve düzenlemelere uyumlu, adil, çalışanları için sağlıklı, güvenli, saygılı bir iş ortamı yaratabilmek, çalışanlarının gelişimini destekleyerek şirketin çalışanları ile birlikte büyümesini sağlamaktır.

İşe alım esnasında ve kurum içinde, çalışanlar arasında dil, din, ırk, cinsiyet, fiziksel engel gibi nedenlerle ayrımcılık yapılması kabul edilemez.

Açık pozisyonlara ait aranan nitelikler şirket içinde ve dışında ilan edilir. Dileyen herkes bu pozisyonlara başvurmakta serbesttir.

Şirketin çalışma hayatını düzenleyen politikaları elektronik ortamda ilan edilmiş olup tüm çalışanlar tarafından ulaşılabilir konumdadır.

Horoz, çeşitli bölümlerde çalıştırmak ve eğitmek üzere her yıl dönemler halinde stajyer öğrenci alır. Kış (Eylül-Haziran) döneminde lise öğrencileri, yaz (Haziran-Eylül) döneminde üniversite öğrencileri stajyer olarak kabul edilir.

Reysaş Lojistik

Etkin ve istikrarlı yönetimimiz, disiplinli, zeki, çözüm odaklı, iyi niyetli, sistem kurabilen ve kurduğu sistemi işleten, çalışkan ve kurum bağlılığı olan personelimiz, güçlü sermaye yapımız, müşterilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesi, misyon ve vizyonumuz doğrultusunda bizi özellikli ve örnek bir kurum ve REYSAŞ’ lı yapan unsurlardır.

Reysaş’ lı olmak demek Türkiye ve diğer ülkelerde faal olan, izlenen, teknolojik alt yapılı yatırımlar yapan, güven veren, çağdaş bir şirkette çalışmak demektir..

Amacımız, personelimize yetenek ve becerileri doğrultusunda gelişimine katkıda bulunacak kaynak sunmak, fikir alışverişi yapabileceği iletişim ortamını sağlamak, “daha iyi nasıl olur” sloganıyla yaratıcılıklarına destek vermek ve kaliteyi daima yükseltmektir.

Yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunan, üreten, gelecek vaad eden bu yapı içinde kariyerinizi planlamak istiyorsanız, siz de bu sorumluluğu bizimle paylaşabilirsiniz..

Tırsan Lojistik

TLS’nin Kariyer Politikası:

İş ortaklarına en rekabetçi lojistik çözümlerin sunulmasında çalışan memnuniyetinin en önemli koşul olduğu ilkesini benimseyen TLS Lojistik, nitelikli insan kaynağının teminine, çalışanlarının sürekli gelişimine ve motivasyonunu yüksek tutmayı ilke edinmiştir. TLS Lojistik, çalışanları için performans ve yetenek yönetimi kriterleriyle temellendirilmiş insan kaynakları politikasını oluşturmuştur.

TLS Lojistik, kariyer politikaları doğrultusunda, yaratıcı, girişimci, sonuç odaklı, öğrenme ve gelişime açık, etkin iletişim becerilerine sahip, sonuç ve çözüm odaklı düşünme sistematiğini geliştirmiş, işin tasarımında yenilikleri takip eden ve katma değer sağlayan insan gücünü kurum bünyesine kazandırmayı ilke edinmiştir.

Kariyer Politikamızda Değerlerimiz:
• Toplumsal Duyarlılık
• Güvenilirlik ve Dürüstlük
• Müşteri Duyarlılığı
• Takım Çalışması
• Hızlı Karar Alma
• İletişim
• İşbirliği Geliştirme
• Sonuç ve Çözüm Odaklılık
• Yaratıcılık ve Girişimcilik
• Kendini ve Çalışma Arkadaşlarını Geliştirme
• Farklılıklara Uyum ve Yönetme

Barsan Lojistik

BGL bir lojistik okuludur.Şirket politikası gereği istihdam ettiği genç ve dinamik ruha sahip kişileri yurt dışında ya da Türkiye`deki şirketlerinde önemli pozisyonlarda görev almalarını sağlayarak ,kendilerine önemli kariyer fırsatları sunmaktadır.

BGL IK olarak; personelin tedarik zincirin tüm halkalarını bilen kişiler haline gelmesini sağlayan eğitimler sunmaktadır.

Kurulduğu günden beri lojistik tedarik zincirinin tüm halkalarını gerçekleştirebilen, müşteri bazında ayrıştırılmış küçük takımlar halinde hizmet veren, grupların sorumlularının müşteriler ile direk irtibat halinde olduğu, tüm operasyonun sadece o takım içinde gerçekleştiridiği ve müşteri memnuniyet seviyesi çok yükseklere çıkarılarak hizmet verilmektedir.

Mars Lojistik

Şirketimiz lise ve üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlamaktadır. Şirketimizde staj yapmak isteyen öğrenciler; Buraya tıklayarak başvuruda bulunabilirler.

Çalışabileceğiniz Departmanlar

•İthalat •İhracat •Filo Yönetimi •Depolama Dağıtım •Kurumsal İletişim ve Pazarlama •Satış •Sigorta •İş ve Sistem Geliştirme
•İnsan Kaynakları •Bütçe Planlama •Kurumsal Gelişim •Bilgi Teknolojileri •Muhasebe •Finansman •Hukuk

Ceva Lojistik

CEVA Lojistik çalışanlarımızın, şirketin her düzeyinde, en büyük varlığımız olduğunu fark etmiştir. Varlıkların kalanının müşterilerimiz için en uygun lojistik çözümlerini getirmesini sağlayan onların araçlardan en son teknoloji depo yönetim sistemlerine kadar bilgileri ve deneyimleridir.

Çalışanlarımız müşteri ekiplerimizin ayrılmaz bir parçası olarak çalışır. Müşterinin şirketine, kendi şirketleri ile aynı derecede sadakat hissederler. Müşterilerin tesislerinde çalışır ve müşterilerin müşterilerine teslimat yaparlar. CEVA Lojistik çalışanları müşterilerimizin iş planının temel taşıdır.

Kapsamlı eğitim ve geliştirme programları bütün çalışanlarımıza bütün potansiyellerini geliştirme şansı verilmesini sağlar. Onları iyileştirme önermeleri konusunda da teşvik ederiz. Bu, bütün paydaşlarımıza yarar sağlayan fedakâr ve yüksek motivasyonlu bir iş gücü yaratır.

CEVA bünyesindeki açık pozisyonlara, pozisyon referans kodu ile birlikte, hrturkey@cevalogistics.com adresini kullanarak başvuru yapabilirsiniz.

DHL

Dinamik ve uluslararası bir ortamda kaliteli bir stajyerlik ya da mesleki bir rol -başarılı bir kariyere bu şekilde başlanır.
Başarılı bir geleceği planlamaya başlamak için hiçbir zaman erken değildir. Öğrenci olarak, sizlere global bir şirketin gerçek dünyasında ilk tecrübenizi kazanma olanağı ve böylelikle, profesyonel anlamda geleceğinize ilk adımınızı atma fırsatı sunuyoruz.

DHL global düzeyde sizlere birbirinden farklı çalışma alanı programları sunar:

Üniversite ile ilişkili stajyer programları

Stajyerliğiniz süresince, yalnızca dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden birinde heyecan verici günlük iş ortamında ilk deneyiminizi kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda güçlü yönleriniz ve hedefleriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.

INTERCOMBI

ICL ailesine katılmak isteyen kişilerde öncelikli olarak aranan kriter, güçlerini ve tecrübelerini müşterilere verilen hizmet seviyesini arttırmada etkin olarak kullanabilecek yetkinliğe sahip olmalarıdır. Eğitim veya deneyim düzeyi her ne olursa olsun, adaylarda değerlendirilen ilk özellik budur.

Stajyer olarak ICL’de çalışmak isteyen bir üniversite öğrencisi iseniz veya yaz tatilinizi part-time çalışarak değerlendirmek istiyorsanız, ICL’in size önerebileceği pozisyonları incelemeniz, profesyonel hayata sağlam bir adım atmanız açısından fayda sağlayabilir. Staj dönemi boyunca iş disiplini ve iş ortamına uyum konularında başarı gösteren öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra ICL tarafından işe alınabilirler.

Sizin için önerilerimizden bazıları:
- Maaşlı Staj Fırsatları
- Part-Time Yaz İşleri (Depo Bölümü)

İletişim:student@intercombi.com

BALNAK

Balnak , stratejik plan ve vizyonu doğrultusunda, sürekli eğitime önem vererek insan kaynaklarının geliştirilmesini ve gelecek vadeden yeni takım arkadaşlarının gruba kazandırılmasını hedefler.

Balnak`ta stajlar yaz ve kış aylarında olmak üzere iki dönemde gerçekleştirilir.

Yaz dönemi için başvurular Nisan ayı içerisinde yapılmalıdır. Başvurular Nisan ayı sonunda değerlendirilir ve ihtiyaca uygun olan adaylar staj programına alınır. Stajyerlerin sahip oldukları özellikler ve beklentileri çerçevesinde, Operasyon bölümleri ve destek bölümlerinde (Finansman, Satınalma, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Bilgi İşlem, Pazarlama ) gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalarda bulunmak üzere staj programlarını tamamlamaları sağlanır.

Stajyerler, öncelikli olarak sektörümüzle ilgili bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri arasından seçilir.

Meslek ve ticaret lisesi öğrencilerinin kış dönemi için yapacakları başvurular, öğrenim dönemi başlamadan önce tamamlanır, öğrenim dönemiyle birlikte staj dönemi başlar, staj yapan kişi 2 gün okulunda, 3 gün Balnak`ta bulunarak stajını tamamlar.

Şirketimize staj başvurusunda bulunmak için lütfen ik@balnak.com.tr e-posta adresine kısa özgeçmişinizi yollayınız.

GEFCO

GEFCO; şirkete özgü bilgilerin ve bilgi birikiminin en iyi şekilde ön planda tutulabilmesi hedefiyle, gelişim için üzerinde durduğu becerileri belirleyip yarının yeteneklerini yetiştiren okul ve üniversitelerle yakın iletişim halinde kalarak, Grup bünyesindeki üniversite ve yöneticiler için gerçek bir bilgi alışverişi platformu olan GEFCO Kampüs’ü yaratmıştır: örneğin, Paris merkez okulu, İspanya Oviedo Üniversitesi, Milan Bocconi Üniversitesi, Polonya Ponzan lojistik yüksek okulu…

Öte yandan, grubun evrensel bir kimliğe bürünmesi yöneticilerini ortak bir idari zemin oluşturmaya yönlendirdi: işte bu da “GEFCO Yöneticisi” kurumsal eğitim programının hedefi. Bu evrensel mekanizma yönetici konumundaki veya çok uluslu projeleri idare eden tüm çalışanları kapsamaktadır. 2003’teki lansmanından bugüne 20 ülkeden 11.976 çalışan bundan yararlanmıştır. Ele alınan konular arasında iştirakli yönetim, teşkilat yapısı içinde çalışma, takım çalışması gibi konular da vardır. Sürekli gelişme halinde olan bu program grubun stratejik eğilimlerine ayak uydurmak için yeni modüllerle her geçen gün zenginleşmektedir.

YURTİÇİ LOJİSTİK

Yurtiçi Lojistik’te staj yapmak istiyor ve üniversitelerin mühendislik fakültelerinde; işletme ve lojistikle ilgili bölümlerinde öğrenci iseniz özgeçmişinizi iş ilanları kısmındaki adrese “staj” ibaresini de koyarak gönderebilirsiniz. Başvurunuz, ihtiyaçlarımız doğrultusunda değerlendirilecek ve size yazılı olarak geri dönülecektir.

İNCİ LOJİSTİK

Sektörel dinamikleri yakından takip etmek ve yönetmek. İnsan Kaynakları konusunda çalışanlarımızın sürekli gelişimini sağlamaktır.

Bunu gerçekleştirmek için;

Gerekli eğitim seviyesine sahip
Sorumluluk alan
Yüksek motivasyonlu
Başarılı bireysel ve takım performansı ile İnci lojistik’e maksimum katkıyı sağlayan entelektüel sermaye birikimini geliştirmek ve sürdürmektir.

ENCO GRUP

Vizyonu doğrultusunda sürekli gelişimi hedefleyen Enco, bu hedef doğrultusunda Teknolojisine ve İnsan Kaynakları gücüne sonuna kadar inanmakta ve yatırımlarını bu doğrultuda yönlendirmektedir.

Enco, sektördeki gelişime katkıda bulunmak ve değişimi yönlendirmek için yeniliklere ve gelişime açık, Enco’nun hedef ve stratejilerini özümsemiş, müşteri odaklı hizmet felsefesine inanan, bilgi teknolojilerine hakim, ekip ruhuna sadık çalışanlarını teşvik etmekte ve düzenli olarak eğitimlerle bilgilerini tazelemektedir.

Enco; kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, fitness salonu, dahili restaurantı, sinema salonu v.b. yatırımları ile çalışanlarına verdiği önemi uygulamaya da geçirerek, ekip motivasyonunu en düzeyde tutmaya çalışmaktadır.

SARAS LOJİSTİK

Kendini sürekli geliştirerek müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi ve toplam kaliteyi arttırmayı ilke edinmiş olan SARAS Lojistik, bunun en önemli sermayesi olan insan ile sağlanacağının en başından bugüne kadar farkındadır. Bu farkındalıkla kurum içersinde çalışanların kendini geliştirmesi için olanaklar yaratan şirketimiz, nicelikten önce niteliğin gelmesini sağlamakta ve müşterilerini olduğu kadar çalışanlarını da memnun etmek için gerekli ortamı hazırlamaktadır.

Çağın getirdiği teknolojileri yakından takip eden ve kullanabilen, eğitimin ömür boyu devam eden bir süreç olduğunun farkında olan, sorumluluk alabilen, dinamik, azimli, lojistik sektörünü bizim kadar seven ve geleceğine inanan ailemiz gün geçtikçe büyümektedir. Siz de ailemizin bir parçası olabilirsiniz!

Başvurularınızı ik@saras.com.tr mail adresimize yapabilirsiniz.

GAT LOJİSTİK

İK bolumumuzun hedefi , nitelikli ve musteri odaklı , ekip calısmasını benimseyen elemanları GAT Lojistik bünyesine katmak ve calısanların devamlılıklarını sağlamaktır

İK politikamız , Çalısan personeline iş guvenligi ve saglıgı acısından uygun ortamları saglamak , kendisini geliştirmeye yonelik iş ortamını tesis etmek ve bilgi –becerilerine , yeteneklerine uygun gorevlerde calısmalarını saglamaktır.

Gat Lojistik, çalısanlarına kişisel ve mesleki gelişimleri icin imkanlar sunmakta ve egitim destegi vermektedir.

http://gatlojistik.com/

CONMAR LOJİSTİK

Her şeyin insanlar için olduğunu, her türlü başarı ve mutluluğun önce insanlar ile paylaşılması halinde keyif verdiğini ve her yeniliğin ancak insanın katkısı ile sağlanabildiğini bilen ve benimseyen Conmar, birlikte çalıştığı iş arkadaşlarını herşeyin daha fazla üzerinde tutmaktadır.

Conmar’lı olabilmenin bir ayrıcalık olduğunu çalışanları kadar, her kesime yaymayı hedeflemiş bir İnsan Kaynakları politikasını varolduğumuz sürece devam ettiriyor olacağız. Bizlerle çalışan tüm arkadaşlarımızın kariyer planlamalarını önce kendilerinin çizmekte, sonra hedefe ulaşmak için birlikte hareket edilmektedir. Bu, Conmar’ın diğer tüm firmalardan ayrıcalığıdır.

ABA LOJİSTİK

Hem iş hedefleri hem de kişisel yetkinlik hedeflerini dikkate aldığımız performans değerlendirme görüşmelerini her yıl iki kere yaparız. Bu değerlendirme ile bireyin belirtilen görev, yetki, sorumluluk ve hedefleri gerçekleştirmekteki gayret ve başarısını irdeleriz.

Çalışanlarımızın yetkinliklerini astın, üstün, yatay paydaşların ve kişinin kendisi hakkındaki görüşlerini alarak 360 derece yaklaşımı ile değerlendiririz. İşi yapmak için gereken yetkinlikler ve kişinin sahip olduğu yetkinlikler arasındaki farkı ölçüp gelişim alanlarını belirleriz.

Firmamıza yapmayı düşündüğünüz iş başvurularını linke tıklayarak bize mail yoluyla gönderebilirsiniz

ÖRNEK CV İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

9 yorum:

  1. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çokkk saolllllll :)

    YanıtlaSil
  3. Saolasın kardeş :)

    YanıtlaSil
  4. Emeğine sağlık kardeşim..

    YanıtlaSil
  5. Her paylaşımında olduğu gibi eline yüreğine sağlık kardeş sende olmasan b***u yedik :)

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi yazı olmuş. Ben İstanbul'dan Masko Güneş

    YanıtlaSil
  7. Lojistik sektorunde kariyer yapmak isteyen arkadaslarin ilgisini cekebilir; www.onlinelojistiksemineri.com

    YanıtlaSil
  8. Taşımacılık ve lojistik alanında kaynak arayan kişiler aşağıdaki siteyi incelesinler http://wwww.seraytrans.com

    YanıtlaSil