28 Mayıs 2013 Salı

Beceri Sınavı Soruları ve Cevapları

http://bilgistok.blogspot.com.tr/

Mehmet Emin Horoz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Beceri Sınavı Soruları ve Cevapları


YENİ DUYURU: (08.06.2013 Tarihine aittir.): Sınavla ilgili yeni ve değişen bilgiler şunlar: Öncellikle sınavımız saat 10:00 da olmasına rağmen 9:30 gibi yerleştirme açısında bulunulması, okul kıyafetiyle gelinmesi ve erkeklerin sakal tıraşı olması sınava giriş için zorunlu kuraldır. 35 Test sorusu ve 4 tane uygulamalı sorudan da 2 tane gelecektir. (Uygulamalı sorunun puanı oldukça yüksek olacaktır.) Klasik sorular çıkmayacak, Doğru yalnış soruları çıkmayacak, ofis ve muhasebe soruları da test şekline getirilip sorulacaktır. Lojistik Satınalma, Mesleki Gelişim ve Stok yönetiminden de sorular gelmeyecektir.  Son olarak buradaki Belgeler sorularının cevapları kitaptan çıkmadığı için daha doğrusu baskı hatasından dolayı Belgelerden 2-3 soru gelecek bununda cevapları bu gün mail olarak bana gönderilecektir, geldiği an burada sayfanın en alt kısmında paylaşacağım. Sorularınızı halitcandundar@gmail.com mail atarak veya bu yazının sonuna yorum olarak yazabilirsiniz. Sınavda hepinize başarılar dilerim | Halit Can Dündar
www.halitcandundar.wordpress.com

Açıklama 1: Arkadaşlar aşağıda paylaşılan sorular ve cevapları dışında Muhasebe soruları (sadece 1.dönemden konuları), Ofis Programları ve Belgelerden UYGULAMALI sorularda gelecektir. Belgelerden uygulamalı soru kısmını sizlere açayım örneğin size bir konşimento verilip bu konşimentonun doldurulması istenilecektir. (Konşimento sadece örnektir çıkacak diye bir şey demedim.) Sınav Tarihi: 10 Haziran Saat: 10:00'dır. 

Açıklama 2: Arkadaşlar aşağıdaki soruları bilgisayarınıza karışmayacak şekilde numaralı olarak sitemize yükledik yani bu şu demek oluyor siz bir klasör oluşturarak resimleri karışık indirip,  klasörünüzün içini yenilediğiniz de hepsi sıraya girecektir, diyelim ki girmedi o zaman resimleri açıp sayfa numaralarına göre siz sıraya koyabilirsiniz. (İndirdiğiniz her resim sıra numarası vardır)

Açıklama 3: Arkadaşlar sizlere MEGEP Ofis Programları bölümünün linkini bulamayanlar için buraya yapıştırıyorum. Link: http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller Eğer linke tıkladığınızda gerekli PDF dosyalarını görmezseniz o zaman adım adım uygulamanızı da yazayım: http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller > Modüller > Alan kısmına Ulaştırma > Ders kısmından da Ofis Programlarını seçebilirsiniz.

-Okuyamadığınız yazılar olursa dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra zoom yaparak, CTRL tuşuna basılıp tutup farenin ortasındaki yuvarlağı ileri iterek yakınlaştırabilir geri iterek uzaklaştırabilirsiniz. 

-Bunun dışında sorularınızı bize yorum olarak veya halitcandundar@gmail.com adresine mail yoluyla ulaştırabilirsiniz.

-HAZIRLAYAN: Halit Can Dündar














































LİNK: http://bilgistok.blogspot.com.tr/2014/11/universiteye-giris-sinavinda-basarili.html

19 yorum:

  1. can bu beceri sınavında kaç soru olucak ve ne kadar sürücek bilgin var mı? Bu arada emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Bu konu hakkında Ufuk hoca ile iletişime geçtim lakin kendisi kurulun daha toplanmadığını ve net bir karar alınmadığını belirtti, elimizdeki tek bilgi sınavın 10 Haziranda saat 10:00 da olucağıdır.

    YanıtlaSil
  3. Mesleki gelişimin cevapları mı yok ben mi göremedim?

    YanıtlaSil
  4. can kesinleşen bilgiler nedir kardeşim.sınav kaç soru olacak vb ?

    YanıtlaSil
  5. bizde stok yönetimi fln çıkcak mı biz onları görmedik

    YanıtlaSil
  6. can mesleki gelişimin cevaplarıı yok bide stok yönetiminden çıkıcak mı diye sormuştum (ecem)

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar yorumlardan belirtilen sorularınıza genel cevap vereyim. 06.06.2013 Tarihi itibariyle Ufuk hocaya mesleki gelişim sorularının cevaplarının olmadığını bildirdim. Kendisi 07.06.2013 tarihinde öğretmenler ile kurul toplantısı gerçekleştirecek ve burada eksiklikleri ve sorularınızı bildirecektir. Gerekli açıklamaları aldıktan sonra sizlerle de en yakın zamanda paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  8. Ufuk hoca bize bilgi vermeyecek sanrırım.Megepte modülleri biraz karıştırdım, orda da bulamadım.Ulaşabileceğimiz farklı bir adres varmı?

    YanıtlaSil
  9. emeğine sağlık can...

    YanıtlaSil
  10. uygulamalı soru derken şu konşimento,cmr falan boş verilip doldurulması mı?

    YanıtlaSil
  11. uygulamalı soru ??

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar ne kadar tembel ve okumayı sevmeyen insanlarsınız "uygulamalı soru nedir" diye soracağınıza sınavın her detayının açıklandığı 3 açıklamadan ilkini okursanız ne demek olduğunuda anlarsınız.

    YanıtlaSil
  13. Bunların hepsine çalışan kör olur kör :D

    YanıtlaSil
  14. şu belgelerin örnekleri varmıya bulamadım hiç

    YanıtlaSil
  15. Google "konşimento nasıl doldurulur" yazın çıkan ilk sayfa DHL'nin olan da çok güzel anlatılmış. Yeterli gelmez ise Video sekmesinden videolarınada veyahut youtubdan da bakabilirsin. Aynı şe fatura içinde yaz "fatura nasıl doldurulur" diye videoları, resimli anlatımları ve yazı şeklinde sürüyle gösterilmiş.

    YanıtlaSil
  16. can sonuçlar ne zaman açıklanıyor bi bilgin varmı

    YanıtlaSil
  17. Can Bey acaba bu sorular bu senede geçerli midir? Bizde beceri sınavı olucaz da bunlara çalışmak yeterli olacak mıdır sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında birşey söyleyemem kardeşim. Bu 2013 yılının Mehmet hoca önderliğinde bize sorumlu tutulacağını söylendiği ve Mehmet Emin Horoz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin sorulardır. Bu konu hakkında okulunuzun rehber hocasına, meslek öğretmeni hocasına, müdür veya yardımcısına danışırsanız en iyi cevabı onlardan alırsın. Biz ne dersek yanlış veya eksik yönlendirme olabilir.

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum size, bende orada okuyorum zaten p.tesi günü sınavımız var. Sorular baktığım kadarıyla aynı,sağolun. :)

      Sil